כתבת “דיסקרטי” בקורות חיים? הצחקת אותי [ומה כן ניתן לעשות]

חיפוש עבודה דיסקרטי

האם חיפוש עבודה באמת יכול להיות דיסקרטי?

“סוד נשמר בין שניים רק אם אחד מת”, כך אמרה לי אימא שלי לפני שנים. במילים אחרות אמרה – אין סודות; או סודות לא נשמרים. האומנם?

נזכרתי במשפט הזה בסוף יום עבודה, בו קיבלתי שני קורות חיים של בכירים עם הביטוי הידוע “מבקש לשמור על דיסקרטיות”.

אדם מחפש עבודה – אך אינו מעוניין שהמעסיק שלו יידע על כך, אז הוא רושם “דיסקרטי” בקורות החיים או “נא לשמור על דיסקרטיות”. מצד אחד אני מאוד מבינה את הרצון שלא להיחשף עד אשר מצאת את משרת החלומות; ומצד שני – אין באמת דיסקרטיות אם קורות החיים שלך מופצים לכל עבר.

יתר על כן, הוספת המילה “דיסקרטי” בקובץ קורות חיים עשויה להזיק יותר מאשר להועיל. למה? כי זה מעורר חשד אצל המגייס שחושב מה האדם מנסה להסתיר? את יחסיו עם המעסיק הקודם? מה זה אומר עליו? אם קורות החיים הגיעו לחברת השמה, הרי שציון הביטוי “דיסקרטי” יגרום למגייסת לחשוב פעמיים אם ליצור קשר, שמא היא עשויה להפריע.

איך בכל זאת שומרים על דיסקרטיות בחיפוש עבודה

אז מה עושים אם אני עדיין עובד/ת, ומבקש/ת שרק מעטים יידעו על כך?

  • לא לשלוח ברשת או בתפוצת נאט”ו לכל דיכפין. מומלץ לעבוד עם אדם אחד ספציפי; רצוי הד הנטר שיעזור לכם להגיע למקום הרצוי לכם.
  • עדיף להיפגש, להדגיש את היתרון היחסי שלכם ולהסביר מדוע חשוב שהחיפוש ייעשה בדיסקרטיות.
  • לציין את הזמינות לראיונות עבודה, וכן להיות פתוחים ושקופים עם איש הקשר בנוגע למצבכם.
  • לא לשלוח או להדפיס קורות חיים או מכתבים מקדימים ממחשבי המעסיק הנוכחי. מישהו עלול לעלות על זה, ולא יהיה נעים לכל הצדדים המעורבים.
  • הסירו והשמיטו כמה שיותר פרטים מזהים בקורות החיים, כגון שמות של מקומות עבודה נוכחיים, כתובת מגורים מלאה (אפשר לכתוב שם של עיר או אזור) ואפילו טלפון שעלול לעלות בחיפוש בגוגל. כתובת מייל אפשר לפתוח במיוחד לצורך חיפוש עבודה. אין צורך לכתוב מספר תעודת זהות, ואפילו מומלץ שלא לעשות זאת.
  • יש אינספור קבוצות פייסבוק ואפילו פורומים בנושא דרושים. אל תגיבו לשום פוסט עם הפרופיל או הפרטים המזהים שלכם, כי זה עלול להגיע למעסיק הנוכחי. במקום זאת שלחו קורות חיים ישירות דרך אמצעי הקשר הכלולים בהודעה.
  • הימנעו מפנייה למודעות דרושים אנונימיות ללא שם החברה / המעסיק. אתם עלולים להגיע למעסיק הנוכחי או למישהו שמכיר אותו.
  • היעזרו בחברים ובבני משפחה בצורה ישירה (טלפון, וואטסאפ, מסנג’ר). כמעט תמיד מישהו שמע על משרה כלשהי שיכולה להתאים, או מכיר מישהו שיכול לעזור.
  • קבעו ראיונות מחוץ לשעות העבודה הנוכחיות עד כמה שאפשר, כדי לא לעורר חשד. אם תיעדרו מהעבודה יותר מדי, זה עלול להיות בעוכריכם. אם תוכלו לרכז כמה ראיונות ביום אחד, כדאי לבקש יום חופש.

טיפ למתקדמים

אם יש לכם אתר אישי / מקצועי הנושא את שמכם ו/או פרופיל מושקע בלינקדאין, ייתכן שתקבלו הצעות עבודה באופן שוטף בלי לטרוח יותר מדי. בלינקדאין צריך להיזהר שלא להפעיל את אופציית “אני מחפש/ת עבודה” באופן גלוי, כי לעולם לא ניתן לדעת מי רואה אתכם. כך תקבלו הצעות עבודה בלינקדאין >

רגע לפני סיום – חשוב לזכור

יש להתאים את קורות החיים והמכתב המקדים לכל משרה אליה מגישים מועמדות. אל תתעצלו ועשו את השינויים הדרושים עבור כל משרה. כך גם תוכלו להבטיח שקורות החיים לא יכללו מידע אישי, או כזה שעלול לפגוע בחיפוש העבודה הדיסקרטי שלכם.

מתלבטים? צריכים סיוע? אני כאן לרשותכם.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp