במפגשים אישיים אנשים אומרים לי:
“אני לא מתנדב באופן קבוע – רק בחגים”.
“אני מתנדבת בוועד הורים מרכזי כבר המון שנים, אבל מבחינתי זה לא נחשב התנדבות”.
“מה זה חשוב שאני מלמד צעירים שחמט; זה בכיף שלי ולא המקצוע שלי”.
קורות החיים הם כרטיס הביקור שלכם, לכן ראוי שיצוינו בו כל מי ומה שאתם. קורות החיים שלכם צריכים לספר את הסיפור שלכם, ולהדגיש את היכולות, הכישורים והתשוקות שלכם.
לרוב אני תמיד מוסיפה בקובץ קורות חיים מקצועי גם התנדבות ותרומה לקהילה. סעיף זה מופיע מייד לאחר הפרטים האישיים ולא בסוף. למה? הישארו איתי…
התנדבות ותרומה לקהילה מעידים עליכם
יש הנוטים להסתיר או להשמיט מה שלא מקדם אותם לדעתם; אולם זו רק דעתם.
למשל מישהי ביקשה שלא אכתוב שהיא נשואה +6 כי אז לא יזמינו אותה לראיון עבודה.
ואני אומרת – טעות.
מי שלא יגייס אותי בגלל מספר הילדים שלי – לא ארצה לעבוד אצלו.
מישהו אחר אמר לי אל תכתבי שנולדתי בשנת 1960, כי אז יחשבו שאני מבוגר מדי למשרה. ושוב אני אומרת – טעות.
מי שלא יעריך את הידע והניסיון שלי לאחר 20 שנות עבודה – לא ארצה לעבוד אצלו.
כמגייסת שנים רבות, מי שלא כתב את שנת הלידה גרם לי לדלג ישירות לסעיף השירות הצבאי – ומשם החישוב פשוט למדי.
רק מי שמתביישת שהיא גרושה, תבקש שאסיר את המידע הזה מקורות החיים.
מבחינתי קורות החיים הם מי שאני, ואין לי שום כוונה או רצון להיות אדם אחר או חלילה להסתיר, ולכן אני כדניאלה רושמת הכל. מי מנועציי שמבקש להשמיט פרט כזה או אחר, אני מסבירה מה מותר ואפשר לפי חוק. לא הכל נשאר וזה עובד יופי.
אגב גם בעניין כמה אני מרוויח היום, אין מה לנסות לבלף, לשקר או להסתיר; שהרי אם תתקבלו המעסיק יקבל את קרן הפנסיה שלכם או ימשיך את קרן ההשתלמות – וידע הכל.
סיפור ההתנדבות שלי
פעמים רבות אני נוהגת לכתוב בקובץ קורות חיים מקצועיים גם התנדבות ותרומה לקהילה, וכל מי שמגיע אלי לייעוץ מתחיל להתעניין ואף להתנדב. למה? כי לי זה שינה את החיים.
כמנהלת משאבי אנוש בהייטק הייתה לי שיחת משוב עם אחד העובדים: ביקשתי שיספר לי משהו שאני לא יודעת עליו. הוא חיייך ואמר שאני יודעת הכל, אולם בסוף השיחה שיתף אותי מי שהיה אז מהנדס תוכנה בהייטק, שהוא גם מתנדב בעמותת פעמונים.
מתוך סקרנות רבה התקשרתי אז לעמותה, שהייתה בתחילת דרכה, והצטרפתי גם אני. משנת 2008 ועד היום אני מתנדבת בעמותת פעמונים בגאווה ושמחה גדולה.
לאחר 4 שנים של התנדבות למדתי את תחום כלכלת המשפחה בצורה מקצועית ומוסדרת, והתחלתי בקריירה שנייה ומפתיעה של יועצת לכלכלת המשפחה (אז עדיין הייתי מנהלת משא”ב בהייטק).
למה כדאי להוסיף סעיף התנדבות / תרומה לקהילה לקורות החיים?
התנדבות ותרומה לקהילה מהווים מידע חשוב בקורות החיים. מידע חיוני שכזה יכול לסייע לכם ביצירת חיבור עם מי שמראיין אתכם, מכיוון שהוא/היא מכיר או אולי מזדהה עם הפעילות הזו.
מעבר לכך, סעיף התנדבות ותרומה לקהילה ילמד את המגייס על הערכים שלכם ועל מי שאתם, ואם זה יהיה בהלימה עם הארגון – כולם הרוויחו.
ניקח לדוגמה מישהי שעובדת כשוטרת אבל בזמנה הפנוי מתנדבת בעמותת “חיבוק ראשון” (מתן אהבה וחיבוקים לתינוקות שננטשו בבתי חולים). אם אותה מועמדת פרשה מעבודתה הקודמת וכעת מחפשת קריירה שנייה בגיל 55 כמנהלת מרכז יום לנוער בסיכון – המידע אודות התנדבותה חשוב לאין ערוך.
מנהל מוצר בהייטק סיפר לי פעם בראיון עבודה שהכתף כואבת לו לאחר נפילה מאופניים, זאת במסגרת “בית הגלגלים” – עמותה בה הוא רוכב עם עיוורים בהתנדבות. כך יצא שבנוסף להיותו איש מקצוע, למדתי גם על יכולת הנתינה שלו והעזרה שלו לזולת.
אם מועמד מספר לי שהוא הורה מעשיר, שמעביר בכל שישי באופן קבוע הרצאות לנוער בבתי הספר (ולא רק בבתי הספר של ילדיו אלא בכל העיר כעיסוק נוסף) – זה מלמד אותי על היכולת שלו לעמוד מול לקהל ולרתק אותו, לכתוב מצגות ולהעביר אותן ובעיקר לתת מהטוב שלו.
מקום עבודה מחפש גם את האישיות שלכם; את מי שאתם בנוסף להיותכם אנשי מקצוע. הוא רוצה לראות את הנשמה שלכם, להבין מה חשוב לכם בחיים – ואלה יהיו חלק מהקריטריונים לקבלה.
אז אם אתם לא מתנדבים – צאו לעשות זאת (אפשר לחפש בגוגל או בעמותות כגון רוח טובה). זה ירחיב לכם מעגלים וייתן לכם אתגר, משמעות וסיפוק. אם אתם כבר מתנדבים – ספרו על כך בקורות החיים ובראיון העבודה. תנו לנו עוד מהטוב שלכם כדי שנכיר אתכם.
בקיצור תהיו טובים.